Linda's verhaal ...

Een paar jaar terug kreeg ik vaak " druppel op de gloeiende plaat " te horen, wanneer We pennen en schriften meenamen naar Gambia. Naar een soort krot, met golfplaten dak, kinderen op de grond, grote boom buiten voor schaduw, maar met kinderen die niets liever wilden dan naar school te gaan.
En een zeer bevlogen sterke jonge vrouw (Mrs. Elizabeth Jarju) die de belofte aan haar man ( Mr. Alfusine Tommy ) deed hun school te laten bestaan na zijn overlijden.
En dat deed ze! 

Wanneer je kwam hadden de kinderen liedjes en toneelstukjes ingestudeerd en werd je ontvangen als de koningin. Ik heb met een papieren kroon op met de kinderen de olifantendans gedaan en de jonge weduwe vond in mij her Sister en in mijn ouders haar Mum en Dad. 
Jaren later staat er op eigen grond een schitterende school, de KingsTom Nursery School , twee verdiepingen, lichte klaslokalen, tafels en stoelen, 4 extra lokalen in een bijgebouw leerkrachten die elke maand hun salaris krijgen, toiletten, stromend water en zeep om na het toilet hun handjes goed te wassen, een eigen waterput, een zonnepaneel voor elektra. Hebben 766 kinderen goed onderwijs en een toekomst. Is er een officiële stichting Sponsor a Child waar je voor een klein bedrag een kind zijn schooltijd kan helpen en waarvan je het bedrag terugkrijgt van de belastingdienst.

Er lag nog een stuk aangekochte grond. Wat daarmee te doen?  na heel hard werken is er een medische post geopend waar iedereen uit de buurt heen kan op een aantal vaste dagen per week. Opgeleide verpleging, basismedicatie en voorlichting.

Druppel op een gloeiende plaat, waar begin je aan? Drup drup drup drup...766 kinderen geschoold, diploma...drup drup drup drup...docenten vast inkomen...drup drup...hygiëne en dus kleinere kans op o.a diarree...drup drup....medische hulp...drup drup drup..onvoorwaardelijk en onvoorstelbaar dankbare mensen...

Dit is geen druppel op een gloeiende plaat .Dit is een project wat werkt!!!!
Waar ik trots op ben ,Dat mijn ouders alles deden wat ze konden en steeds op eigen kosten erheen gaan en op eigen kosten er verblijven en alles uitzoeken en controleren. 
Wat ben ik dankbaar dat er meer mensen inzagen dat dit geen bodemloze put was, maar een goed opgezet project en zich er ook voor in gingen zetten. Dankbaar voor een ieder die een kind sponsort.
Dankbaar dat mijn schoonzus meeging naar Gambia zodat ik bij de schoolopening kon zijn en dat ook zij geraakt werd en veel computerwerk thuis verrichtte om van Sponsor a Child een officieel erkende stichting te maken.

Wilt u ook alstublieft ook een druppel worden? Want druppels blijven altijd nodig, heel hard!


Linda...

Mijn lief nam mij mee ,achter de horizon waar het altijd Licht is

Jullie blijven achter met een sterrenhemel vol herinneringen

Sterren zon, zee, de maan zijn net als wij : altijd samen...

 

Denk op een dag nog eens aan mij...

Linda van de Laar-Volkers 25-04-1969 // 02-12-2019

 

Gambia 2014

Gambia 2015